Rétfalvi György
10 év külkereskedelmi tevékenység az Impexek korában: Nyugat-Európába és fejlődő világba export üzletkötőként és külföldön képviseletvezetőként.
15 év vállalatvezetési és üzletfejlesztési tevékenység a multinacionális vállalatok korában.
Samsung Electronics Hungary: export vezetőként a Kelet- és Dél-európai exporthálózat kiépítése.
Unilever Hungary: kereskedelmi igazgatóként a hazai értékesítési hálózat kiépítése és  ügyfélfejlesztés. Regionális igazgatóként a Dél- Kelet-európai piaci jelenlét kialakítása,  helyi képviselői és ügynöki hálózat fejlesztése.
Lever Deutschland Hamburg, Elida Gibbs United Kingdom London, Cheseborough Pond’s USA New York: több éves nemzetközi marketing, kereskedelmi és üzletfejlesztési regionális tevékenység.
Zwack Unicum Zrt. : vezérigazgatóként a vállalat fejlesztési pályára állítása, új üzletágak, új   termékkategóriák létrehozása és terjeszkedés a nemzetközi piacokon.
5 év üzletfejlesztési feladatok nemzetgazdasági szinten.
ITD Hungary Zrt.: vezérigazgatóként a hazai vállalatok nemzetközi exportfejlesztése, külpiaci üzleti kapcsolatok, tőkekihelyezési tevékenység támogatása és multinacionális cégekhez történő beszállítói lehetőségek fejlesztése.
Csuport György
10 év agrárgazdálkodási és piacépítési tevékenység az állami vállalatok korában
20 év értékesítési és exportfejlesztési tevékenység a multinacionális vállalatok korában
10 év Unilever Hungary
Hazai értékesítési, ügyfélfejlesztési és kereskedelmi marketing tevékenység.
Dél-Kelet Európai leányvállalati és képviseleti rendszer kiépítése , fejlesztése az élelmiszer, jégkrém, mosó-tisztítószer és kozmetikai termékekre.
10 év Zwack Unicum
Export tevékenység kiépítése és fejlesztése közel 30 országban. Nemzetközi partnerszerződések megkötése és felbontása, éves üzleti és marketing tervek kialakítása és megvalósítása, piackutatás, márkaépítés, disztribúció növelés, új termékek bevezetése, új partnerek és piacok felkutatása, piacépítés, profit tervek teljesítése.
Stark István
11 év külkereskedelmi tevékenység a Nyugat-európai, USA és ausztrál piacokon, ebből
5 év reginális irodavezetőként Egyiptomban (Medicor)
22 év vállalatvezetési és üzletfejlesztési tevékenység multinacionális vállalatnál (Panasonic)
Alapítottam két vállalatot, két képviseleti irodát külföldön, átszerveztem két vállalatot és felszámoltam két
céget (ezeket fiókteleppé alakítottam át).
Legmagasabb elért éves forgalom kb 40 milliárd HUF (2011), Összesített forgalom kb 350 milliárd HUF (1995-től).
15 nyereséges és 2 veszteséges év.
Számtalan piacvezetői pozició sok termékcsoportban és összesítésben sok országban.
Első nem-japán Panasonic ügyvezető Európában.
Vállalati stratégia, üzleti tervek készítése és megvalósítása, mérleg-, eredménykimutatás, munkáltatói jogok
gyakorlása, szervezet képviselete. (21 üzleti terv, kb 3500 vevő-, beszállító- és munkaszerződés)
Projektek: ISO 9001/2000, SAP, B2B, B2C webshop (online kereskedelmi csatorna kiépítése), Call-center, Vevőszolgálat központosítás, 9 országot érintő termékbemutató road-show, vevő- és dolgozói elégedettségi felmérések, tejesítmény értékelési és ösztönzési rendszerek, szervezetfejlesztések és átalakítások átlagosan kétévenként, kiszervezések (szervíz és logisztika), leépítések és összevonások, évenkénti vállalati trainingek és kommunikációs, minőség- és folyamat- javító kezdeményetések.
HR: legnagyobb vállalati létszám (két vállalatban 93+38 fő), kb 1000 felvételi interjú (kb 2db/fő).
Kun Tibor
35 év kereskedelmi, külkereskedelmi és üzletfejlesztési tevékenység
2 év gyakorlat a Magyar Külügyminisztériumban, mint az Ibériai- félsziget vezető koordinátor- referense, a magyar – spanyol és a magyar – portugál kapcsolatokért felelős diplomataként.
5 év Magyarország mexikóvárosi nagykövetségén politikai és gazdasági tanácsosi, ideiglenes ügyvivői és konzuli munkakörökben, és akkreditált diplomataként hasonló munkaköröket látott el Jamaicaban és 4 közép-amerikai országban.
3 év project manageri és a tudománydiplomáciai kapcsolatok szervezése megbízott főtanácsosként a Magyar Tudományos Akadémia KFKI területén működő két Atomfizikai Kutató- és Tudományos Központjában.
14 év vezetői gyakorlat külkereskedelemfejlesztési és befektetés-ösztönzési területeken kis- és közepes méretű spanyol-magyar tulajdonú budapesti magáncégeknél, ügyvezető igazgatóként.
Ebben az időszakban kinevezték és három éven át töltötte be Vezérigazgató pozicióban az Andalúz Területi Önkormányzat első Hivatalos Ügynökségének vezetését Budapesten.
8 év nemzetközi kereskedelmi és üzletfejlesztési manager közepes és nagy spanyol magánvállalatoknál, Madridban és Barcelonában.
3 év gyakorlat marketing és kereskedelmi vezetőként ipari kooperációs projektekben (mint pl.: busz – és traktor motorok és első tengelyek, vagy mezőgazdasági gépalkatrészek, mosogép-gyártások vonatkozásában), Spanyolország és Magyarország gyártóegységei között, madridi ügynöki- és képviseleti magánvállalatnál.
Nagy Tibor
3 év külkereskedelemi tevékenység az Impexek korában.
7 év export-import tevékenység európai piacokon vegyi és műanyagipari anyagokkal, termékekkel.
5 év üzletfejlesztési munka a
Metallgeselschaft – Chemolimpex frankfurti irodájában.
16 év üzletépítési, piacfejlesztési és partnerkapcsolat alakítási tevékenység a frankfurti székhelyű
Kemokomplex cég budapesti irodájának vezetőjeként.
Sokrétű üzletfejlesztési és tanácsadói tevékenység a közép-kelet európai térségben a hazai és külföldi felfejlődő vállalatok részére.
Kádár György
15 év külkereskedelmi tevékenység az Impexek korában: export üzletfejlesztés Nyugat-Európába, Észak-Amerikába és a fejlődő világba, kapcsolatépítés külkereskedelmi üzletkötőként és 5 évig kereskedelmi titkárként Helsinkiben.
10 év vállalatvezetési-management tapasztalat kereskedelmi és képviseleti cégeknél.
Wallis Motor Kft: kereskedelmi igazgató a BMW, Rover,Land, Rover,Mini autó márkák képviselete és márkakereskedői hálózat kiépítése.
Bang & Olufsen:dán szórakoztató elektronikai világcég képviselete és a termék hazai valamint régióbeli értékesítése.
Üzletfejlesztési tanácsadó cég vezetőjeként: ügyfélfejlesztési,piacépítési, üzletviteli és pénzügyi tanácsadás a hazai és külföldi terjeszkedő vállalatoknak itthon és a külpiacokon.
Pálfi Erika
20 év szakmai tapasztalat az üzletfejlesztés és irodavezetés területén.
ITD Hungary Zrt.: A vezérigazgatói titkárság vezetése, a vezérigazgató munkájának teljes körű támogatása a vállalat irányításában és az üzleti tervben foglalt exportfejlesztési és befektetés-ösztönzési célok elérése érdekében. Üzletfejlesztési tevékenység Afrika, Dél-Amerika, Arab-Öböl, Nyugat-Európa
relációkban.
Austrade Budapest (Ausztrál Kereskedelmi Kirendeltség):
Ausztrál cégek üzletfejlesztési tevékenységének támogatása a magyar piacra lépésben és üzleti sikerek elérése érdekében. A budapesti kirendeltség pénzügyi és adminisztrációs vezetése.
3 év külkereskedelmi tevékenység az Impexek korában.
Konsumex Külkereskedelmi Vállalat: külkereskedelmi üzletkötői tevékenység Közép-Kelet-Európa, USA, Japán relációkban.
Kobelrausch György
6 év külkereskedelmi tapasztalat az Impexek idején.
KOMPLEX import-export cégnél külkereskedelmi tevékenység.
DOW Chemical vegyipari cég magyarországi képviseleténél üzletépítési és partnerfejlesztési tevékenység.
2 év tapasztalat Magyarországra települő külföldi termelő vállalatnál az értékesítés, beszerzés, minőségbiztosítási rendszer bevezetése területén.
10 év Unilever
8 év Magyarországon: értékesítés, marketing és a jégkrém üzletág igazgatása a magyar piacon; üzletfejlesztés a horvát és szlovén piacon; piacfejlesztés, disztribúció megszervezése értékesítési és marketing tervek kidolgozása, megvalósítása.
2 év Langnese GmbH. Hamburg: marketing tevékenység a jégkrém és a fagyasztott élelmiszerek területén.
7 év tapasztalat a marketing szolgáltatások és a HR menedzsment területén
Millward Brown piackutató cég vezetése kvantitatív és kvalitatív kutatások koordinálása.
Fejvadászat és coaching (közép és felsővezetők keresés-kiválasztása, menedzserek támogatása coaching eszközökkel)
Telek László
15 év TUNGSRAM Rt. – General Electric: fejlesztőmérnök, projektvezető és gyáregység vezető.
Electrolux: egy nemzetközi technológiai transzfer keretében a Magyarországon történő gyártás megvalósításának vezetése.
6 év Henkel Magyarország váci gyárának vezetőjeként a gyártás, a minőségbiztosítás, a technológia és gyártásfejlesztés, hatékonyságnövelés irányítása.
6 év Zwack Unicum operációs igazgatója, valamint projekt igazgatóként a cég zöldmezős beruházás keretében épült új központi gyárának kivitelezési és technológiai munkáinak vezetése valamint a logisztikai, minőségbiztosítási és központi beszerzési területek.
Telek Beruházási Projekt Kft. ügyvezető igazgatója.
Dr.Vitvera László
9 év fejlesztő mérnöki és fejlesztés vezetői: tevékenység az állami vállalatok korában, az Orionban.
20 év vállalat építési, indítási, vezetési tevékenység a multinacionális vállalatok korában, többek között:
Samsung Electronics Hungary: a koreai világcég országos szervízhálózatának kiépítése, fejlesztése, új termékcsoport piaci bevezetése, a TV gyár műszaki irányítása, a termelés felfuttatása.
United Technologies Automotive Hungary: az amerikai multi minőségbiztosítási vezetőjeként a cég nemzetközi, autóipari normáknak való megfeleltetése, fejlesztése. Beszállító fejlesztése, auditálása. ISO 9001, QS9000 szabványok bevezetése.
Denso Magyarország: a japán cég gyárában induló csapatépítés, termelés beindítása és vezetése. Japán minőségbiztosítási és termelési eljárások bevezetése. ISO 9001, QS9000 szabványok bevezetése.
Jabil Circuit Magyarország: az amerikai cég magyarországi gyárának felépítése, indítása, vezetése, aminek eredményeként 6 év alatt 3000 fős 200 milliárd Ft árbevételű cég létesült, zöldmezős beruházásként, amely ma már a világ legnagyobb elektronikai márkáinak beszállítója.
Valamennyi korszerű költség csökkentő, minőség javító és termelés hatékonyság növelő rendszer alkalmazása és honosítása: Kaizen, Six sigma, Lean, Continuous improvement, 5S.
ISO 9001, TS16949, ISO 14001 és OHSAS18001 rendszerek bevezetése.
Farkas Ferenc
12 év külkereskedelmi üzletkötői tevékenység –ebből 5 év külföldön vállalati képviselet vezetőjeként- az Impexek korában.
20 év értékesítési, piacépítési és cégvezetési tapasztalat
3 év agrár termékek exportja piacépítési , üzletfejlesztési és marketing területen.
3 év multinacionális cég piaci szervezetének felépítése, ügyfélkapcsolatainak kialakítása, cégvezetés.
4 év szolgáltatás fejlesztés, külföldi értékesítés kiépítése.
10 évtöbbirányú üzletépítési tevékenység: termelőeszközök exportja/importja, nemzetközi kereskedelmi ügyletek finanszírozása, piacra lépő cégek képviselete, piacépítési tanácsadás és aktív üzletfejlesztési tevékenység a gazdaság számos szektorában és külpiaci relációjában.
Prof. Robert Somogyi
Németországban született, egyetemi tanulmányait az augsburgi egyetem folytatta, ahol közgazdászként és szociológusként végzett.
20 év nemzetközi tapasztalat a tanácsadói üzletágban, főként az alábbi területeken: stratégia, vállalati vezetés, marketing- és értékesítés, export, személyzet-fejlesztés. Referenciák és tevékenységi kör a világkoncerntől elkezdve az egyszemélyes kis cégekig.
20 év nemzetközi tapasztalat a tanácsadói üzletágban, főként az alábbi területeken: stratégia, vállalati vezetés, marketing- és értékesítés, export, személyzet-fejlesztés. Referenciák és tevékenységi kör a világkoncerntől elkezdve az egyszemélyes kis cégekig.
15 év nemzetközi értékesítési tapasztalat (export /import) legfelső vezetői pozícióban különböző iparágakban és cégeknél.
15 év oktatási tevékenység a következő területeken: general management, márka management,
marketing- és értékesítés, tárgyalási technika.
10 év felsővezető a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-nél: export világszerte, partnerhálózat
fejlesztés, nemzetközi marketing, turizmus és termékfejlesztés.
Több mint 260 hazai és nemzetközi projekt a következő területeken: stratégia (üzletfejlesztés, expansion, relaunch, revival), marketing- és értékesítés.
Kovács Sándor
10 év külkereskedelmi tevékenység az Impexek korában: Nyugat-Európába export üzletkötőként és külföldön vállalati képviseletvezetőként.
15 év üzletfejlesztési tevékenység a hazai és külföldi piacokon a multinacionális vállalatok korában. Német vállalatok képviselete a hazai piacon és a Közép-Kelet európai régió területén.
Alusuisse-Lonza Services: alumínium üzletág vezetőként a hazai értékesítési hálózat kiépítése.
Thyssen Ferroglobus: üzletág igazgatóként a hazai értékesítési hálózat kiépítése és ügyfélfejlesztés. (beszerzés, raktárgazdálkodás, adminisztráció és ellenőrzés)
Arcelor-Mittal: üzletág igazgatóként acéltermékek raktári értékesítésének megszervezése, beszállítói háttér fejlesztése, személyi és tárgyi feltételek kialakítása.
5 év üzletfejlesztési tevékenység nemzetgazdasági szinten Svájcban és Bajorországban.
Nemzetgazdasági Minisztérium: export és külpiaci üzleti kapcsolatok, multinacionális cégekhez történő beszállítói lehetőségek fejlesztése, valamint kereskedelmi tanácsosként az NGM megbízása alapján gazdaságdiplomáciai feladatok ellátása
2 év üzletfejlesztési tanácsadói tevékenység: ügyfélfejlesztési, piacépítési, üzletviteli tanácsadás a hazai és külföldi terjeszkedő vállalatoknak itthon és a külpiacokon.
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